Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حمید شهریاری صبح یکشنبه در آیین رونمایی از پروژه های تمام الکترونیک قضائی کشور با تبریک هفته وحدت، اظهار داشت: هفته وحدت طلیعه ای برای ایجاد امت واحده در جهان اسلام است که از آرمان های رسول اکرم(ص) بود.

وی با بیان اینکه این امت واحده با توجه به مشترکات قابل انجام است، بیان کرد: امروز در کشور فرقه های مختلف در کنار هم زندگی می کنند و این می تواند الگوی خوبی برای تأسیس امت واحده اسلامی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با بیان اینکه دسترسی به این آرمان نیاز به ملاخطات خاصی دارد، بیان کرد: یکی از آرمان های ذیل تشکیل امت واحده ایجاد تمدن نوین اسلامی است تا به غرب نشان دهیم دارای پیشینه تمدنی هستیم و می توانیم تمدن جدید تولید کنیم.

شهریاری با بیان اینکه باید با رفتار های خود نشان دهیم که با استفاده از فناوری های نوین این تمدن نوین اسلامی را می توانیم تشکیل دهیم، افزود: اگر به دنبال امت واحده هستیم باید نشان دهیم می توانیم از ابزارهای فناورانه در حوزه های مختلف استفاده کنیم.

قوه قضائیه رتبه اول را در حوزه فناوری را دارد

وی، رشد و توسعه قوه قضائیه در حوزه فناوری را در دنیا کم نظیر توصیف کرد و گفت: هرچند تاکنون برخی از دستگاه های دولتی در این حوزه فعال شده اند اما قوه قضائیه رتبه اول را در حوزه فناوری دارد.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه ادامه داد: قوه قضائیه موفق شد بخشی از تمدن نوین اسلامی را کلید زده و این ها می تواند الگو برای کشورهای اسلامی باشد.

شهریاری با اشاره به اینکه حرکت امام یک انقلاب در حوزه تمدن سازی بود، عنوان داشت: اما آنچه سبب شد این راه را طی کنیم فشاری بود که در هشت سال دفاع مقدس بر کشور تحمیل شد که نشان دادیم می توانیم روی پای خود بایستیم.

وی به پیشرفت های کشور در حوزه دفاعی، نظامی، هسته ای و پزشکی اشاره کرد و افزود: امروز قاب پزشکی منطقه هستیم و از کشورهای منطقه برای درمان به ایران مراجعه می کنند و حتی هتل های بیمارستانی تشکیل شده است.

ارائه ۳۰ خدمت الکترونیک در قوه قضائیه

معاون رئیس قوه قضائیه، دادرسی الکترونیک را یکی از برنامه های این قوه در حوزه فناوری اطلاعات دانست و گفت: طی ۱۰ سال گذشته چند محور برای توسعه فناوری اطلاعات در این قوه مد نظر قرار گرفته است.

شهریاری با بیان اینکه یکی از این محورها ارتباط دولت به دولت بود، بیان کرد: در این راستا هم در حوزه درونی و هم بیرونی کارهای زیادی صورت گرفت تا ارتباط دستگاه قضایی با دستگاه های دیگر انجام شود.

وی اضافه کرد: امروز ۳۰ خدمت در این حوزه فعال است و امروز برای دریافت این خدمات با تمامی دستگاه ها در حوزه الکترونیک ارتباط داریم.

معاون رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه زیرساخت های مورد نیاز برای این کار از چندین سال قبل در قوه قضائیه ایجاد شده است، افزود: اما این زیرساخت ها از دو سال قبل در دولت شکل گرفته و مبادله اطلاعات با حوزه های مختلف دولت آغاز شده است.

شهریاری اضافه کرد: اما هنوز مشکل جدی برای ارتباط با نیروی انتظامی داریم و علی رغم پیگیری های انجام شده  توفیق شایسته ای در این زمینه نداشته ایم.

وی، ارتباط دولت با مردم را یکی دیگر از محورهای توسعه فناوری اطلاعات در قوه قضائیه برشمرد و گفت: این محور مفهوم جدیدی بود که وارد قوه قضاییه شد و معتقد هستیم که خدمات قوه قضائیه باید روی میز مردم باشد.

معاون رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه در این راستا تاکنون سامانه ای مختلفی از جمله سامانه ثنا و سامانه ابلاغ راه اندازی شده است، عنوان داشت: معتقد هستیم که با فناوری می توانیم خدماتی به شهروندان ارائه دهیم که نشان دهنده توانایی و لیاقت حاکمیت است.

شهریاری همچنین به تأسیس سامانه ابلاغ الکترونیکی در دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت: این سامانه در قبل و بعد از انقلاب مشابه ندارد و مزایای زیادی داشته است.

وی با بیان اینکه طبق برنامه پنج ساله باید سالانه پنج درصد ابلاغ ها الکترونیکی شود، افزود: اما امروز چنان استقبالی از سامانه ابلاغ شده که در حال حاضر ۸۵ درصد ابلاغ های کشور الکترونیکی است.

معاون رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه دادرسی الکترونیک آمده تا خدمات قضائی را دقیق، آسان و ارزان را به مردم ارائه دهد، اضافه کرد: وقتی واسطه‌های انسانی را حذف کنیم و کار برای مردم راحت شود رضایت مردم نیز بیشتر خواهد شد.

شهریاری، یکی از معضلات جدی دستگاه قضائی راجمع آوری آرشیو کاغذی دانست و گفت: امروز می خواهیم رفع این معضل را کلیک بزنیم و حل شدن آن از خراسان جنوبی در حال آغاز است.

وی اظهار امیدواری کرد: در آینده مردم بتوانند بایگانی الکترونیکی پرونده های خود را دریافت کنند.

کد خبر 4762121

منبع: مهر

کلیدواژه: قوه قضائیه حمید شهریاری بیرجند بوشهر ایلام بارش باران گرگان خطبه های نماز جمعه مشهد پدافند غیرعامل شهرکرد قزوین یوم الله 13 آبان بیرجند شهادت امام رضا ع سانحه تصادف تئاتر کودک و نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۵۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهقانی: شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی هستند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، امروز بعدازظهر در آیین افتتاحیه نخستین رویداد مانوین که با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در پارک فناوری پردیس برگزار شد، از ۵ پیشکسوت فعال در حوزه‌های توسعه مفهوم فناوری‌های نرم، توسعه فناوری‌های آموزشی، توسعه اکوسیستم انیمیشن، توسعه صنایع خلاق تقدیر به عمل آمد.

فعالان حوزه فناوری‌های قرآنی و توسعه مفاهیم قرآنی در جامعه، برنامه تلویزیونی محفل، حوزه فناوری‌های زبان فارسی و توسعه زبان فارسی، بازی موبایلی آمیرزا، حوزه توسعه ادبیات حل مسایل اجتماعی و زیرساخت فناوری‌های نرم و خانه اندیش ورزان نیز به عنوان فعالیت‌های شاخص تقدیر شدند. در پایان نیز از سامانه ایران دیتا و اطلس فرهنگی کشور رونمایی شد.

جایگاه شرکت های خلاق باید حفظ شود 

روح اله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در این آیین افتتاحیه نخستین رویداد مانوین گفت: ما دارای دو ارزش هستیم که این قابلیت شامل علم و هنر و فرهنگ می شود. علم عموما دارای مبنای عقلی و هنر و فرهنگ مبنای احساسی دارد.

وی افزود: هنر و فرهنگ از ابزارهای قلب است که هنرهایی مانند موسیقی، نقاشی، مجسمه سازی و غیره از محصولات این حوزه به شمار می رود. 

به گفته وی، ترکیب هنر، فرهنگ و اقتصاد باعث ظهور بنگاه‌های هنری شده است که تولید ثروت و ارزش می کند. 

وی یادآورشد: منظور از تولید ارزش، ثروت آفرینی نیست. فرهنگ و هنر همراه فعالیت اقتصادی خلق ارزش را به همراه دارد و  این مسیر نیز با چاشنی نوآوری مفهومی به نام شرکت‌های دانش بنیان خلاق را رقم می زند. 

وی عنوان کرد: شرکت های خلاق و دانش بنیان دو بازوی جوامع انسانی را شکل می دهد. در خواست من این است که جایگاه شرکت های خلاق که در حوزه های هنری و فرهنگی فعال هستند، حفظ شود و این همان است که در قانون جهش تولید دانش بنیان تاکید شده است.

دهقانی گفت: بر اساس این قانون نگاه ما به شرکت‌های خلاق حفاظت کنندگی داشته باشد چرا که شناسایی و تشخیص این نوع شرکت ها با سایر حوزه‌ها دشوار است و اجازه دهیم شرکت‌هایی که به واقع نوآوری خاصی دارند در این اکوسیستم پا بگیرند و فعالیت کنند.

وی خاطرنشان کرد:  این حوزه در حل مسائل اجتماعی بسیار چشمگیر است و مهمترین ابزار پیشگیری از شکاف‌های اقتصادی و فرهنگی و طبقاتی، نوآوری اجتماعی است و باید این حوزه مورد حمایت قرار گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خدمات صندوق توسعه فناوری‌های نوین توسعه یافت
  • قانون‌گذاری هوش مصنوعی اولویت مجلس نیست/ باید خط قرمزها روشن شود
  • «نقشه راه اجرای سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم» رونمایی شد
  • حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای: قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران و اهل فن اجتناب کند
  • قاضی نباید از مشورت با صاحب‌نظران و اهل فن اجتناب کند
  • قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران و اهل فن اجتناب کند
  • دهقانی: شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی هستند
  • نقش ویژه مهندسی مکانیک سنگ را در توسعه کشور جدی بگیریم
  • ۶۰ درصد صندلی‌های دور دوم مجلس به صورت الکترونیک انتخاب می‌شود
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری